Heelcentrum Herten op LinkedIn

Heelcentrum Herten

Gemeentehuis 2 Heelcentrum Herten is gevestigd in het vroegere gemeentehuis van Herten, bestaande uit de dorpjes Herten, Merum, Ool en Aan de Rijksweg.
Rond '90 werd Herten ingelijfd bij Roermond en werd het gebouw te koop gezet.
Herten bestaat al sinds de 10e eeuw en is van oudsher een zogenaamd Maasdorp. De kleinschaligheid van de oorspronkelijk boerengemeenschap is er nog herkenbaar, al zijn er de laatste 10 jaar veel nieuwe woonwijken gebouwd. Hierdoor is het inwonertal fors toegenomen. Grotere steden, zoals Eindhoven, Venlo, Maastricht en 'buitenlandse' steden zoals Dusseldorf, Luik, Aken, Namen e.d. liggen elk op ongeveer een half uur reizen per auto of trein. Het gebied is regionaal bekend als watersportgebied ´de Maasplassen´. Deze zijn ontstaan door het afgraven van grind. In de buurt is het fijn wandelen langs de Maas en in het natuurgebied de Oolderplassen.

In '96 werd het voormalig gemeentehuis omgedoopt tot maatschap 'het Raadhuis': familie Roozen ging er, samen met de familie van Hulst-Genders, wonen en werken. In 2006 vertrokken de laatstgenoemden en ging familie Roozen er verder met het realiseren van een al oude droom. Heelcentrum Herten werd een feit.
Het Heelcentrum ligt midden in de oude dorpskern. Aan het plein waar ook de kerk en het dorpscafé hun plekje hebben. Voor onze komst was het een gemeentehuis. Op de foto's van de praktijk- en groepsruimten hieronder vind je dat terug in de namen van de verschillende kamers.

Afd.financiënAfd.gemeentewerkenAlg.zaken En BevolkingBurgemeesterskamerHalKluisRaadszaalSecretarie

Oorspronkelijk had de familie van Engelen op deze plaats een boerderij. Plaquette
Door een bominslag werden hun huis en naastliggende panden in 1942 verwoest.
Daarbij kwamen 7 mensen om. De bom werd afgeworpen door een aangeschoten Pools vliegtuig op de terugweg naar Engeland.
Destijds was de heer Theunissen, uit Ool, één van de mensen die reddingswerkzaamheden verrichtte.
Op zijn initiatief werd het plan gevormd om een herinneringsplaquette te maken.
Deze hangt naast de poort van ons huis, de meest nabije plaats van het ongeluk.
Met respect voor hun lot houden wij de slachtoffers die hier woonden in ere.